Földbe ásható vízszintes műanyag tartályok


Földalatti víztárolók

Vízszintes földbeásható műanyagtartály.Az ivóvíz és öntözővíz tárolás egyik legjobb módja, helytakarékos módja, ha földbe ásható műanyag tartályban tesszük ezt. A vízutánpótlás biztosítása a megfelelő tároló és szivattyúrendszer segítségével történik. A telepítés és kivitelezés előtt meg kell ismernünk azokat a különbségeket, melyek a földbe ásható és a földfelszínre telepíthető tartályok között vannak.

A vízszintes tartályok segítségével hétvégi házak, telkek vízellátását, a kertek öntözését is megoldhatjuk.

A földbe ásható műanyag tartályok előnyös tulajdonságai:

  • alacsony önsúly
  • ellenállóság a hőmérséklet ingadozásaival szemben
  • nem korrodál
  • hosszú élettartam
  • varratmentes fröccsöntés.

Vízalatti rendszer kiépítése

A föld alá telepített vízszintes műanyag tartályok szerkezete az átlagosnál erősebb, hogy a belső víznyomás mellett a külső környezeti hatásokkal szemben is ellenálló legyen. A szerkezeti szilárdságot, a speciális műanyag mellette a bordázott kialakítás is erősíti.

A helyesen telepített vízszint műanyag víztartály nem lép kölcsönhatásba a környezetével, így nemcsak takarékos, de környezetkímélő megoldás is.

A helyes tartálytelepítés

A horizontális elhelyezés előnye, hogy maximális védelmet nyújt a talajvíz káros hatásai ellen. A telepítés során az alábbi kritériumokat kell figyelembe venni:

  • a tartályt, lehetőség szerint, utaktól és járdáktól távol telepítsük a föld alá
  • a tartály számára készített gödör legalább 30 centiméterrel legyen szélesebb, így szigetelést is elhelyezhetünk
  • a tartály alapját betonozzuk vagy kővel rakjuk ki
  • a betemetés során ne használjunk építési törmeléket és hulladékot, mert az megsértheti a műanyag oldalfalakat.

Területrendezés a víztartály telepítését követően

A földbe ásott vízszintes tartály felett telepíthetünk virágokat, füvesíthetünk, de semmi esetre sem ültethetünk fákat. Amennyiben a tartály fölé nehezebb konstrukció építését tervezzük, beton födémet kell öntenünk, ami lényegesen megdrágíthatja a telepítést, ezért inkább olyan helyre tervezzük a földalatti víztárolót, ahol nem akarunk semmit építeni a későbbiek során.


Földbe ásható vízszintes műanyag tartályok. A földbe ásható vízszintes és függőleges műanyag vagy fém tartályok kiváló minőségű kivitelezésben készülnek, hosszan tartó alapanyagokból, garanciával. A kertben telepítve alkalmasak földalatti ivóvíztározók vagy víztározók funkciójának ellátására. A kert- és területrendezés szempontjából előnyös kivitelezés során érdemes szakember szolgáltatását igénybe venni. További érdekes témák olvasóink számára ajánlva: műanyag termék gyártása, műanyag tartály ára, vízvezeték szerelése, hálózat létrehozása, rendszer tervezés, öntöző rendszer kiépítése.

Címkék: műanyag termék
https://szolgaltatas.blogstar.hu/./pages/szolgaltatas/contents/blog/93556/pics/lead_800x600.jpg
műanyag termék
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?